İgdaş nedir

İgdaş nedir?

Cevap:

İGDAŞ, açılımı ile İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İstanbul’da doğal gaz dağıtımı konusunda faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketlerinden biridir.

İGDAŞ’ın Temel Görevleri ve İşleyişi

• Doğal gaz dağıtımı: İGDAŞ, İstanbul il sınırları içerisinde hem konutlara, hem iş yerlerine, hem de sanayi tesislerine doğal gaz sağlar ve dağıtımını yapar.
  • Altyapı kurulum ve bakım: Şehir içindeki doğal gaz hatları, boru sistemleri, regülatör merkezleri gibi altyapısını kurar, yönetir ve bakımını gerçekleştirir.
  • Abonelik işlemleri: Doğal gaz kullanmak isteyen bireysel ve kurumsal abonelerin başvurularını alır, kayıtlarını yapar ve sayaç kurulumu gibi işlemleri yürütür.
  • Sayaç okuma ve faturalama: Kullanıcıların tüketim miktarlarını ölçer ve doğalgaz faturalarının düzenlenmesinde görev alır.
  • Doğal gaz güvenliği: Doğalgazın güvenli ve kesintisiz kullanımını sağlamak için çeşitli denetim ve kontrol hizmetleri sunar.

İGDAŞ’ın Kuruluşu ve Önemi

• İGDAŞ, 1992 yılında kurulmuş, o tarihten bu yana İstanbul’un doğal gaz altyapısının güçlenmesinde ve yaygınlaşmasında büyük rol oynamıştır.
  • Özellikle İstanbul gibi büyük ve yoğun nüfuslu bir şehirde doğal gaz kullanımı, evlerin ısınması, sanayi ve ticaretin enerji ihtiyacının karşılanması açısından hayati öneme sahiptir.
  • İGDAŞ, Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım ağına sahip olup halka temiz ve ekonomik enerji erişimi sağlamaktadır.

İGDAŞ Kısaca

Öğe Açıklama
Tam Adı İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Çalışma Alanı İstanbul’da doğal gaz dağıtımı
Kuruluş Yılı 1992
Hizmet Kapsamı Konutlar, iş yerleri, sanayi
Ana Faaliyetleri Doğal gaz dağıtımı, abonelik, faturalama, altyapı yönetimi, güvenlik denetimleri

Sonuç:
İGDAŞ, İstanbul’daki doğal gaz altyapısını kuran, yöneten ve doğalgaz dağıtım hizmetlerini sağlayan bir enerji şirketidir. Yani, İstanbul’un doğal gaz altyapısının işletmecisi ve doğalgaz hizmetlerinin halka ulaştırılmasından sorumlu kurumdur.

@Dersnotu