Hhhjkkk

İlgili alana yönelik tarihî bir kişiye örnek verip başarılarını anlatma ödevi

Ödev:

İlgi duyduğumuz alanla ilgili kitap, belgesel gibi kaynaklardan araştırma yaptım. Ülkemize katkı sağlamış, alanında tanınmış, tarihe geçmiş bir kişiye ve bu kişinin başarılarına örnek verelim.

Sonrasında: Bu kişinin resmini çizelim veya fotoğrafını yapıştıralım.

Ödev için sayı kendi alanınıza uygun bir ünlü tarihî kişi ve başarıları örneği

Örnek: Mustafa Kemal Atatürk

Araştırma metni:

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. 1881 yılında Selanik’te doğmuştur. Askeri okulda başarılı bir öğrencidir. Osmanlı ordusunda çeşitli görevler üstlenmiştir. 1919 yılında Samsun’a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Ülkemizde eğitim, hukuk ve ekonomi gibi birçok alanda reformlar yapmıştır. Harf Devrimi, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesi gibi önemli başarıları vardır ve çağdaş, laik bir devletin temellerini atmıştır.

Başarılarının kısa özeti:

Başarıları Açıklama
Türk Kurtuluş Savaşı’nın liderliği Ulusal bağımsızlık mücadelesini başlatarak Türk milletini düşman işgalinden kurtarması
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması Yeni ve çağdaş bir devletin temelini atması
Eğitim reformları Okullarda çağdaş öğretim sistemini getirmesi
Hukuk reformları Şeriat hukukundan medeni hukuka geçiş yapılması
Kadınlara haklar Kadınlara, seçme ve seçilme hakkı verilmesi
Harf Devrimi Arap harfleri yerine Latin alfabesinin kabul edilmesi

Ödevin ikinci bölümü için resim önerisi

Atatürk’ün klasik bir fotoğrafını yapıştırabilir ya da aşağıdaki gibi çizebilirsiniz:

• Koyu renk takım elbise giymiş
  • Başında fötr şapka (bazı fotoğraflarda)
  • Düşünceli ve kararlı bakışlı

Ödev Yazısı Örneği

Benim ilgi duyduğum alan tarih olduğu için Mustafa Kemal Atatürk hakkında araştırma yaptım. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Ülkemizi düşman işgalinden kurtarmış, eğitim ve hukuk alanı başta olmak üzere birçok alanda önemli reformlar yapmıştır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermesi, harf devrimi gibi değişikliklerle çağdaş bir toplum yaratmıştır. Atatürk’ün liderliği ve vizyonu sayesinde Türkiye bugün güçlü bir ülkedir.

Ödevinize bu örnek üzerinden kendi ilgi alanınıza göre başka kişi ve detayları yazarak devam edebilirsiniz.

Başka biri hakkında örnek isterseniz yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım @Esman_Ormen