7 sınıf matematik ders kitabı sayfa 172

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 172

Ana Noktalar

• Sayfa 172, genellikle 7. sınıf müfredatında kesirler, ondalık sayılar veya basit denklemler gibi konuları kapsar.
  • Forumda benzer sayfalar için detaylı cevaplar mevcut; bunları inceleyerek yardımcı olabilirim.
  1. sınıf matematik ders kitabı 172. sayfa, MEB müfredatına göre temel matematik işlemlerini içeren soruları barındırır. Bu sayfada genellikle kesirlerin toplanması, çıkarma işlemleri veya ondalık sayılarla ilgili uygulamalar bulunur. Eğer spesifik bir soru varsa, adım adım çözebilirim; aksi halde genel bir örnekle açıklayayım.

İçerik Tablosu

1. Genel Açıklama
  2. Örnek Çözüm Adımları
  3. Sık Karşılaşılan Hatalar
  4. Sık Sorulan Sorular

Genel Açıklama

1. sınıf matematik ders kitaplarında sayfa 172, genellikle kesirlerle çalışan problemler içerir. Örneğin, bir kesir toplama sorusunda, ortak payda bulma ve hesaplama becerisi test edilir. Bu tür sorular, günlük hayatta alışveriş veya ölçüm gibi senaryolarda karşılaşılır. MEB kaynaklarına göre, bu bölüm öğrencilerin temel aritmetik becerilerini pekiştirmeyi amaçlar.

:light_bulb: Pro İpucu: Kesir problemlerinde her zaman pay ve paydaları kontrol edin; ortak payda bulmak hatayı en aza indirir.

Örnek Çözüm Adımları

Varsayalım ki sayfa 172’deki bir soru şöyle: “3/4 ve 5/6 kesirlerinin toplamını bulun.” Bu, tipik bir 7. sınıf sorusu olabilir. Adım adım çözelim:

:brain: Çözüm Adımları:

Adım 1 — Ortak Payda Bulun
Kesirlerin paydalarını inceleyin: 4 ve 6’nın en küçük ortak katı 12’dir. Bu yüzden her kesiri 12’ye uyarlayın.

• 3/4 = (3 × 3)/(4 × 3) = 9/12
  • 5/6 = (5 × 2)/(6 × 2) = 10/12

Adım 2 — Toplama İşlemi Yapın
Kesirleri toplayın: 9/12 + 10/12 = 19/12.

Adım 3 — Sonucu Basitleştirin
19/12 karışık bir kesirdir; tam kısma ayırın: 1 tam ve 7/12 kalır. Yani sonuç 1 7/12’dir.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
:white_check_mark: Cevap: 1 7/12 veya 19/12 kesri.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Bu örnek, sayfa 172’de olabilecek bir soruya dayanır. Gerçek soru farklı olabilir, ama prensip aynıdır.

Sık Karşılaşılan Hatalar

:cross_mark: Yanlış: Ortak payda bulmamak

• Hata: Doğrudan 3/4 + 5/6 gibi toplamak, yanlış sonuç verir (örneğin 8/10).
  • Doğru Yaklaşım: Her zaman ortak payda bulun.
  • Neden Yanlış: Kesirlerin eşitlenmemesi hesaplama hatalarına yol açar.

Forumda benzer sayfalar için cevaplar var, örneğin:

Sık Sorulan Sorular

1. Sayfa 172’deki sorular nasıl çözülür?
Kesir işlemleri için ortak payda kuralını uygulayın. Pratiğiniz yoksa, basit örneklerle başlayın; bu, konuyu pekiştirir.

2. Benzer sayfa cevaplarını nerede bulabilirim?
Forumda birçok konu var, örneğin sayfa 99 veya 100 için: Sayfa 99 cevapları. Arama yaparak diğer sayfaları bulun.

3. Kesirlerde en sık yapılan hata nedir?
Pay ve paydayı karıştırmak yaygın; her zaman numeratörü ve denomatörü doğru tanımlayın.

Sonraki Adımlar

Bu genel bir yaklaşım; sayfa 172’deki spesifik soruyu paylaşır mısın ki detaylı yardım edeyim? Veya başka bir örnek ister misin? :rocket:

Başka soruların olursa sormaktan çekinme! :rocket: