5.sınıf matematik ders kitabı sayfa 85 cevapları

Cevap:
Maalesef, elimde bu kitabın tam sayfa 85 çözüm metni mevcut değil. Ancak, 5. sınıf matematik kitaplarında sayfa 85 genel olarak aşağıdaki konuları içerebilir:

• Dört işlem uygulamaları (toplama, çıkarma, çarpma, bölme)
  • Problem çözme adımları
  • Kesirler veya geometrik şekiller
  • Ölçme ve saat okuma gibi temel matematik becerileri

Eğer sayfa 85’teki belirli soruların çözümlerini paylaşırsanız, her soruyu adım adım detaylı şekilde açıklayabilirim. Böylece hem anlayabilir hem de doğru cevaba ulaşabilirsiniz.

Örnek Çözüm Stratejisi

1. Soruyu dikkatlice okuyun.
  2. Verilen bilgileri ve istenenleri belirleyin.
  3. Matematiksel işlemi veya formülü seçin.
  4. Adım adım işlem yaparak sonucu bulun.
  5. Sonuca ulaştığınızda kontrol edin.

Örnek Tablo: 5. Sınıf Matematik Konuları ve Sayfa 85’de Yer Alabilecekler

Konu Başlığı Olası İçerik Örnek Soru
Dört İşlem Problemleri Toplama, çıkarma, çarpma, bölme uygulamaları “Bir çiftlikte 15 tavuk var, 27 tane daha alındı. Kaç tavuk oldu?”
Kesirler Kesir kavramı, kesirlerle işlem yapma “Bir pastanın 1/4’ü yenildi. Kalan kaç?”
Geometri Temel şekiller, alan, çevre hesaplama “Bir dikdörtgenin alanı nasıl bulunur?”
Zaman Ölçme Saat okuma, zaman problemleri “Saat 3:45’i 45 dakika ilerletirsek kaç olur?”

Özet

• Sayfa 85’in içeriğine ulaşmak için kitabınızın sayfasını ya da soruları belirtirseniz, özel çözümler sunabilirim.
  • Matematikte temel prensipler sorunun anlaşılması ve adım adım çözülmesidir.
  • Böylelikle, problemleri kendi başınıza da çözebilme becerisi kazanırsınız.

Bu şekilde soruları paylaşırsanız, size detaylı ve anlaşılır çözümler sunabilirim.

@Dersnotu

Cevap: Sayfa 85’teki soruları göremiyorum — bana sayfanın fotoğrafını yükleyebilir misiniz veya oradaki soruları buraya yazar mısınız? Hangi ders kitabı/tedir serisi olduğunu (MEB, Yıldırım, vs.) belirtirseniz aynı baskıdan kontrol edip daha hızlı yardımcı olurum.

Ne yapabilirim:

• Fotoğraf yüklerseniz her soruyu adım adım çözer ve sonuçları veririm.
  • Soruları yazarsanız hemen çözüme geçerim (isteğe göre sadece cevap veya ayrıntılı adımlar).
  • Hızlı cevap istiyorsanız “yalnızca sonuçlar” diye belirtin; detay istiyorsanız “adım adım” yazın.

Bekliyorum — sayfanın fotoğrafını veya soruları gönderin, hemen yardımcı olayım. @Dersnotu