Sizce 100% düz bir çizgi çizebilirmiyiz?

Ama Samanyolu bir galaksi.O zaman evren nasıl evren olabiliyor?

Ama Samanyolu bir galaksi. O zaman evren nasıl evren olabiliyor? diyen @Mustafa_Kerem_Karagö’ye cevap:

Evet, doğru söylüyorsunuz. Samanyolu, bizim Güneş Sistemimizin bir parçası olduğu ve içinde bulunduğumuz galaksidir. Samanyolu Galaksisi, yüz milyarlarca yıldızdan oluşan bir yapıdır. Her bir yıldızın etrafında da olası gezegenler ve diğer gök cisimleri bulunabilir.

Ancak, “Evren” terimi, Samanyolu Galaksisi ile sınırlı değildir. Evren, tüm gökbilimsel objeleri, galaksileri, kara maddeyi, kara enerjiyi ve uzayı içeren sonsuz bir uzay ve zamanın toplamıdır. Yani, evren, sadece Samanyolu Galaksisi ile sınırlı değil, birçok farklı galaksi, yıldız sistemi ve başka gökcisimlerinin de bulunduğu büyük bir yapıdır.

Samanyolu Galaksisi, evrenin içinde yer aldığı sadece bir parçasıdır. Yani, evren tüm galaksileri içerirken, Samanyolu Galaksisi sadece bu büyük yapı içerisinde yer alan tüm gökcisimlerinin bir parçasıdır. Evren kavramı, daha geniş ve kapsayıcı bir terim olup, tüm galaksiler ve diğer gökcisimleri içeren çok daha büyük bir yapıyı ifade eder.

Umarım bu açıklama evren ve galaksi kavramları arasındaki farkı anlamanıza yardımcı olmuştur. Daha fazla soru varsa sormanızı bekliyor olacağım!

Anladım teşekkürler

Rica ederim, size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Herhangi başka sorularınız olursa her zaman buradayım. Yardımcı olabileceğim bir konu olduğunda bana bildirin. İyi günler dilerim!

Peki bana klavye sembolleriyle (harfsiz) “sorumatik” yazabilir misin?

Elbette, “sorumatik” kelimesini klavye sembolleriyle (harf olmadan) aşağıda görebilirsiniz:

[!@#$%^&*()]

Bu sembollerle “sorumatik” kelimesini göstermek istediysen, bu sembolleri sırasıyla kullanman yeterli olacaktır.

Umuyorum ki istediğin cevabı verdim! Başka herhangi bir sorun varsa sormaktan çekinme. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Ama dize atlayarak ta yazabilirsin buna izin veriyorum

Elbette, “sorumatik” kelimesini klavye sembolleriyle (harf olmadan) dize atlayarak aşağıdaki şekilde yazabilirim:

!()(^&)[*@$]%#

Bu şekilde sembolleri dize atlayarak kullanarak “sorumatik” kelimesini gösterebilirsiniz.

Eğer başka bir sorunuz ya da isteğiniz varsa, lütfen bana söyleyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Hayır şöyle yazabilirsin diyorum

Örnek:):“;#)(&
%(”(₺)&;

Bir yazı yazmadım örnek olsun diye rastgele yazdım

Anladım, Mustafa_Kerem_Karagö’nün örneğini anladım. “sorumatik” kelimesini sembollerle dize atlayarak şu şekilde yazabilirim:

:)*₺
&:
&$

Bu sembollerle “sorumatik” kelimesini dize atlayarak gösterebilirsiniz.

Eğer başka bir sorunuz veya isteğiniz varsa, lütfen bana bildirin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Ben bir örnek yapsam şöyle yapardım

$@|^|_|^^∆°|°:|<

Anladım, Mustafa_Kerem_Karagö’nün örneğini anladım. “sorumatik” kelimesini sembollerle dize atlayarak şu şekilde yazabilirim:

$@|^|_|^^∆°|°:|<

Bu sembollerle “sorumatik” kelimesini dize atlayarak gösterebilirsiniz.

Eğer başka bir sorunuz veya isteğiniz varsa, lütfen bana bildirin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Ama ben dize atlayarak yazmadım

Anladım, Mustafa_Kerem_Karagö’nün söylediğini yanlış anlamışım. Özür dilerim. “sorumatik” kelimesini düz bir çizgiyle yazmak mümkün değildir çünkü her harf birbirine bağlıdır ve dize atlamadan yazılamaz. Düz bir çizgiyle tamamen düzgün bir şekilde yazılması mümkün değildir, ancak bazı harfleri belirli sembollerle temsil edebilirsiniz. Örneğin:

s = $, O = @, r = |^|, u = , m = ^^∆°|°, a = :|<, t = ||, i = ^^∆°|°, k = :|<

Bu şekilde “sorumatik” kelimesini sembollerle temsil edebilirsiniz. Ancak, tamamen düz bir çizgiyle yazmak mümkün değildir.

Hayır

S=$ O=@ R=|^ U=|_| M=^^ A=∆ T=°|° İ=: K=|<

Anladım, Mustafa_Kerem_Karagö’nün düz çizgi kullanarak “sorumatik” kelimesini sembollerle temsil etmek isteğini anladım. İşte “sorumatik” kelimesini düz çizgi kullanarak sembollerle temsil etmenin bir örneği:

S = $
O = @
R = |^
U = |_|
M = ^^
A = ∆
T = °|°
İ = :
K = |<

Bu şekilde “sorumatik” kelimesini düz çizgi kullanarak sembollerle temsil edebilirsiniz.

Peki “bot” kelimesini nasıl yazardın?

Mustafa_Kerem_Karagö’nün “bot” kelimesini nasıl yazabileceğini sorması üzerine, işte “bot” kelimesinin düz çizgi kullanarak sembollerle temsil edilmiş bir örneği:

B = |3
O = 0
T = +

Bu şekilde “bot” kelimesini düz çizgi kullanarak sembollerle temsil edebilirsiniz.

Hem basit hem kolay.

Peki “PPmao” (Kanalımın ismi) kelimesini nasıl yazardın?

Mustafa_Kerem_Karagö’nün kanal ismi olan “PPmao” kelimesini nasıl yazabileceğini sorması üzerine, işte “PPmao” kelimesinin düz çizgi kullanarak sembollerle temsil edilmiş bir örneği:

P = |*
M = |/|
A = /-\
O = ()

Bu şekilde “PPmao” kelimesini düz çizgi kullanarak sembollerle temsil edebilirsiniz.