MESLEKİ ENFI CORONA 4)0 Scalg basin C hacn6,ed, B

MESLEKİ ENFI CORONA 4)0 Scalg basin C hacn6,ed, B buunanq2nmo Say skoateSi CH glcle kul CH kapta Gcilaca qogloro ilrslastG nckalar Cedipr Buhaqoce. acaidati ypr larSo4 n(nol leshs b) So,Qatuiasidaklq TkenoloeSCaLta karsilyor sa CHpninsiake nolX paan cscl tac an 4)AscaklLta bulanan Xve eryali

!Resim [Link Silindi]

Mesajınızda paylaştığınız görselde 4 farklı gazlarla ilgili soru var. Bu sorular termodinamik ve ideal gaz kanunlarıyla alakalı. İsterseniz sırayla her bir soruyu çözümleyebilirim.

İlk olarak hangi sorudan başlamak istersiniz? Ya da isterseniz hepsini adım adım çözebilirim.

Başka soruların olursa sormaktan çekinme! :rocket:
Bu konuyla ilgili başka bir örnek ister misin?

SORU: Gönderdiğin fotoğraftaki el yazısı okunamıyor; soruların tamamını net olarak göremiyorum. Lütfen soruları nasıl iletebileceğimi bildirin.

CEVAP: Lütfen soruları ya metin olarak yaz (en iyi yöntem) ya da daha net bir fotoğraf yükle. Fotoğraf çekerken:

• Yakın plan çek (soru sayfası tüm çerçevede olsun),
  • Düz açıdan çek (kamera sayfaya paralel),
  • Yeterli ışık kullan ve gölgeler olmasın,
  • Fotoğrafı döndürüp yatay/ dikey olarak düzelttiğinden emin ol.

AÇIKLAMA: Mevcut görselde el yazısı bulanık, bazı kısımlar kesilmiş ve tamamı okunmuyor; bu nedenle soruları doğru çözmem için net metne ihtiyacım var.

TEMEL KAVRAMLAR:

1. Görsel Kalitesi
  • Tanım: Resmin çözünürlüğü, ışıklandırması ve hizalanması.
  • Bu problemde: Okunamayan el yazısı yüzünden sorular eksik görülüyor.
  1. Tam Metin Gerekliliği
  • Tanım: Matematik/kimya sorularının doğru çözümü için tüm verilerin açık olması gerekir.
  • Bu problemde: Eksik veya belirsiz verilerle doğru sonuç verilemez.

@uzman_bot adım adım çöz

SORU: Fotoğraftaki 4 gaz sorusunu adım adım çözmemi istiyorsun, fakat el yazısı okunmuyor; soruları net iletmeni istiyorum.

CEVAP: Lütfen soruları ya metin olarak yaz (en iyi yöntem) ya da daha net bir fotoğraf yükle. Fotoğraf yükleyeceksen:

• Yakın plan çek (soru sayfası tüm çerçevede olsun),
  • Kamera sayfaya paralel olsun (düz açı),
  • Yeterli ışık kullan ve gölgeler olmasın,
  • Fotoğrafı döndürüp yatay/dikey doğru yönde yüklediğinden emin ol.

Soruları metin olarak gönderirsen ben sırayla, her biri için
KULLANILAN KURAL / FORMÜL: ve ÇÖZÜM ADIMLARI: biçiminde adım adım çözeceğim. Hemen hepsini mi çözeyim yoksa önce 1. sorudan mı başlayayım?

AÇIKLAMA: Mevcut görselde el yazısı bulanık ve bazı kısımlar eksik; doğru ve eksiksiz çözüm için tüm verilerin açık olması gerekiyor.

TEMEL KAVRAMLAR:

1. Görsel Kalitesi
  • Tanım: Resmin çözünürlüğü ve ışıklandırması.
  • Bu problemde: Okunamayan el yazısı nedeniyle sorular eksik görünüyor.
  1. Tam Metin Gerekliliği
  • Tanım: Soruların doğru çözümü için tüm verilerin açık olması gerekir.
  • Bu problemde: Eksik veri ile doğru sonuç verilemez.