Lütfen resmin üstünde yappp misin

Lütfen resmin üstünde yaparmısın?

Cevap:

Aşağıdaki görsellerin altına, verilen ifadelerden doğru olan kişilerin isimlerini yazalım.

Resim Sırası Görsel Açıklaması Doğru İsim İfadedeki İpucu
1. Resimde koşan kız Merve “Merve çok iyi koşuyor, ben de çok iyi resim yapıyorum.”
2. Resimde futbol oynayan çocuk Emre “Ben çok iyi futbol oynuyorum, Emre ile çok iyi basketbol oynuyor.”
3. Resimde tenis oynayan çocuk Ali “Ben çok iyi gitar çalıyorum. Ali çok iyi futbol oynuyor.”
4. Resimde gitar çalan çocuk Ozan “Ben çok güzel şarkı söylüyorum ama Ozan gibi gitar çalamıyorum.”
5. Resimde yüzen çocuk (erkek) Ahmet “Ben iyi yüzüyorum ama Cansu halen simitle yüzüyor.”
6. Resimde basketbol oynayan çocuk Emre “Ben çok iyi basketbol oynuyorum ama Oya gibi iyi şarkı söyleyemem.”
7. Resimde resim yapan çocuk Kız Çocuk (İsmi) “Ben çok iyi koşuyorum ama Ahmet gibi iyi yüzemiyorum.”
8. Resimde şarkı söyleyen kız Oya “Ben de Oya gibi çok güzel şarkı söylüyorum ama Umut gibi iyi resim yapamam.”
9. Resimde simit ile yüzen çocuk Cansu “Ben çok iyi yüzemiyorum ama Ceyda kadar güzel şarkı söyleyebiliyorum.”

Doğru isimlerin resimlerin altına yazımı

1. Merve
  2. Emre
  3. Ali
  4. Ozan
  5. Ahmet
  6. Emre (Basketbol oynayan çocuk)
  7. Umut (Resim yapan çocuk)
  8. Oya (Şarkı söyleyen kız)
  9. Cansu (Simit ile yüzen çocuk)

Notlar:

• Her görsele karşılık gelen ifadelerden doğru ismi çıkarabilmek için verilen karşılaştırma cümlelerine dikkat edilmelidir.
  • Örneğin bir ifade: “Ben iyi yüzüyorum ama Cansu halen simitle yüzüyor.” Buradan resimde yüzen kişinin Ahmet olduğu anlaşılır, çünkü karşılaştırılan kişi Cansu’dur.

Özet Tablosu

Resim Numarası İsim Faaliyet / Özellik
1 Merve Koşuyor
2 Emre Basketbol oynuyor
3 Ali Futbol oynuyor
4 Ozan Gitar çalıyor
5 Ahmet Yüzüyor
6 Emre Basketbol oynuyor
7 Umut Resim yapıyor
8 Oya Şarkı söylüyor
9 Cansu Simitle yüzüyor

Bu açıklamalar ve tablo ile resimlerin altına yazman gereken isimleri kolayca yerleştirebilirsin.

@Blueberw_esinti