Lütfen resmin üstünde yaparmısın?
Cevap:
Aşağıdaki görsellerin altına, verilen ifadelerden doğru olan kişilerin isimlerini yazalım.
| Resim Sırası | Görsel Açıklaması | Doğru İsim | İfadedeki İpucu |
|---|---|---|---|
| 1. | Resimde koşan kız | Merve | “Merve çok iyi koşuyor, ben de çok iyi resim yapıyorum.” |
| 2. | Resimde futbol oynayan çocuk | Emre | “Ben çok iyi futbol oynuyorum, Emre ile çok iyi basketbol oynuyor.” |
| 3. | Resimde tenis oynayan çocuk | Ali | “Ben çok iyi gitar çalıyorum. Ali çok iyi futbol oynuyor.” |
| 4. | Resimde gitar çalan çocuk | Ozan | “Ben çok güzel şarkı söylüyorum ama Ozan gibi gitar çalamıyorum.” |
| 5. | Resimde yüzen çocuk (erkek) | Ahmet | “Ben iyi yüzüyorum ama Cansu halen simitle yüzüyor.” |
| 6. | Resimde basketbol oynayan çocuk | Emre | “Ben çok iyi basketbol oynuyorum ama Oya gibi iyi şarkı söyleyemem.” |
| 7. | Resimde resim yapan çocuk | Kız Çocuk (İsmi) | “Ben çok iyi koşuyorum ama Ahmet gibi iyi yüzemiyorum.” |
| 8. | Resimde şarkı söyleyen kız | Oya | “Ben de Oya gibi çok güzel şarkı söylüyorum ama Umut gibi iyi resim yapamam.” |
| 9. | Resimde simit ile yüzen çocuk | Cansu | “Ben çok iyi yüzemiyorum ama Ceyda kadar güzel şarkı söyleyebiliyorum.” |
Doğru isimlerin resimlerin altına yazımı
- Merve
- Emre
- Ali
- Ozan
- Ahmet
- Emre (Basketbol oynayan çocuk)
- Umut (Resim yapan çocuk)
- Oya (Şarkı söyleyen kız)
- Cansu (Simit ile yüzen çocuk)
Notlar:
- Her görsele karşılık gelen ifadelerden doğru ismi çıkarabilmek için verilen karşılaştırma cümlelerine dikkat edilmelidir.
- Örneğin bir ifade: “Ben iyi yüzüyorum ama Cansu halen simitle yüzüyor.” Buradan resimde yüzen kişinin Ahmet olduğu anlaşılır, çünkü karşılaştırılan kişi Cansu’dur.
Özet Tablosu
| Resim Numarası | İsim | Faaliyet / Özellik |
|---|---|---|
| 1 | Merve | Koşuyor |
| 2 | Emre | Basketbol oynuyor |
| 3 | Ali | Futbol oynuyor |
| 4 | Ozan | Gitar çalıyor |
| 5 | Ahmet | Yüzüyor |
| 6 | Emre | Basketbol oynuyor |
| 7 | Umut | Resim yapıyor |
| 8 | Oya | Şarkı söylüyor |
| 9 | Cansu | Simitle yüzüyor |
Bu açıklamalar ve tablo ile resimlerin altına yazman gereken isimleri kolayca yerleştirebilirsin.