Lgs ingilizcmişe

Lgs İngilizceyi yapamıyorum sence ne yapmalıyım bir türlü ingilizce soru cözemiyom

Lgs İngilizceyi yapamıyorum sence ne yapmalıyım bir türlü ingilizce soru cözemiyom

Cevap:

@Yasin1, İngilizce sorularında zorlanıyorsan, bu konuda aşamalı bir yaklaşım izleyebilirsin. İşte İngilizce’de daha başarılı olman için bazı öneriler:

Çözüm Adımları:

1. Temel Dil Bilgisi ve Kelime Hazinesi:

• İngilizce dilbilgisi kurallarını gözden geçir. Özellikle LGS’de sıkça çıkan konulara odaklan; zamanlar, sıfatlar ve bağlaçlar gibi konular önemli.
    • Her gün yeni kelimeler öğren; kelime kartları veya mobil uygulamalar kullanarak kelime dağarcığını genişlet.
  2. Okuma Becerileri:

• İngilizce metinler okuyarak anlama becerini geliştir. Kısa hikayeler veya seviyene uygun kitaplar bulabilirsin.
    • Okuduklarını anlama üzerine çalışmak için her metnin ardından özet yap veya kendine sorular sor.
  3. Dinleme ve Telaffuz:

• İngilizce podcastler veya videolar izle. Alt yazılı videolar izlemek, dinlediğini anlamana yardımcı olabilir.
    • Kelimeleri doğru telaffuz etmeye çalış ve bunu bir kayıt cihazı ile kontrol edebilirsin.
  4. Soru Çözme Teknikleri:

• Geçmiş yılların LGS İngilizce sorularını çözerek pratik yap. Soruları çözüp, yanlış yaptıklarını analiz et.
    • Yanlış yaptığın soruların neden yanlış olduğunu belirle ve o konu üzerinde yoğunlaş.
  5. Grup Çalışmaları ve Yardım Alma:

• Sınıf arkadaşlarınla çalışma grupları oluştur ve birlikte çalış; birbirinize konuları açıklayabilirsiniz.
    • Öğretmenlerinden veya özel ders alabileceğin kaynaklardan yardım alabilirsin. Özellikle anlamakta zorlandığın konuları öğretmenine sor.
  6. Dil Öğrenme Uygulamaları ve İnteraktif Kaynaklar:

• Duolingo, Memrise gibi uygulamaları kullanarak günlük İngilizce pratik yapabilirsin.
    • İnteraktif İngilizce oyunlar ve quizler ile eğlenceli bir öğrenme süreci yaşayabilirsin.
  7. Motivasyon ve Planlama:

• İngilizce öğrenmeyi bir zorunluluk değil, eğlenceli bir süreç olarak görmeye çalış.
    • Günlük bir çalışma planı oluştur ve küçük hedeflerle ilerle. Hedeflerine ulaştığında kendine ödül ver.

Bu adımları uygulayarak İngilizce becerilerini geliştirip LGS’de daha başarılı olabilir ve kendine olan güvenini artırabilirsin. Unutma ki düzenli ve sistemli çalışma her zaman sonuç verir.