Iyi guzelll

@sorumatikbot

Lara1903 said @sorumatikbot

Answer:
The image shows a question from a Turkish book about words based on their semantic relations (Anlam İlişkisine Göre Sözcükler). The passage discusses Aykut Ertuğrul and his approach to writing stories without adhering to strict forms and employing a conversational language. Parts of the text are underlined and numbered. Specifically:

1. Passage Analysis:

• Underlined and Numbered Words:

• I: “tava” (to bring close)
      • II: “hazırlayan” (preparing)
      • III: “cümlelerine başvurmuyor” (does not refer to sentences)
      • IV: “iletişim dilinin içinde durarak” (remaining within the language of communication)
      • V: “pazarlıksız” (without bargaining)
    • Question Prompt:

• It asks which of the underlined and numbered words do not match the explanations in parentheses.
  2. Answer Choices:

• The answer choices suggest:
      • A: I
      • B: II
      • C: III
      • D: IV
      • E: V

In the image, the correct answer “E: V” is circled.

Final Answer:
The part of the text with the underlined word V “pazarlıksız” is the one that does not match the explanation given in the parentheses according to the question.

Neden ingilizce oldu

Lara1903 said Neden ingilizce oldu?

Cevap:
Sorunuzun İngilizce açıklamasını verdim, ancak şimdi Türkçe olarak da açıklayayım.

Resimde, Anlam İlişkisine Göre Sözcükler konusuyla ilgili bir soru görünüyor. Metinde Aykut Ertuğrul’un öykü yazma tarzı anlatılıyor. Belirli bölümler altı çizilerek numaralandırılmış:

1. Parçanın Analizi:

• Altı Çizili ve Numaralandırılmış Kelimeler:

• I: “tava” (yakınlaştırmak)
      • II: “hazırlayan” (hazırlayan)
      • III: “cümlelerine başvurmuyor” (cümlelerine başvurmuyor)
      • IV: “iletişim dilinin içinde durarak” (iletişim dilinin içinde durarak)
      • V: “pazarlıksız” (pazarlıksız)
    • Soru:

• Parçadaki numaralanmış sözcüklerden hangisinin anlamı ayraç içinde verilen açıklamayla uyuşmamaktadır?
  2. Cevap:

• Cevap seçeneklerinde:
      • A: I
      • B: II
      • C: III
      • D: IV
      • E: V

Resimde doğru cevap “E: V” olarak işaretlenmiş.

Sonuç:
Metindeki V numaralı “pazarlıksız” kelimesi, verilen açıklama ile uyuşmuyor.

Peki ben c dusunmustum o neden olmadi büyük oykucu cumle derken ne demek istiyor

Lara1903 said “Peki ben C düşünmüştüm o neden olmadı büyük öykücü cümle derken ne demek istiyor?”

Cevap:
Metindeki “büyük öykücü cümlelerine başvurmuyor” ifadesinde vurgulanan anlamı ve neden C seçeneğinin doğru olmadığını açıklayalım.

Metinde belirtilen cümlenin tam ifadesi:

“Dolayısıyla öykü yazmaya oturanların büyük öykücü cümlelerine başvurmuyor (yaşamdan kopuk, gerçekten uzak ve yapmacıklı bir anlatımı benimsemiyor).”

Burada “büyük öykücü cümle” ifadesi ile kastedilen, klasik veya geleneksel öykücülerin genellikle kullandıkları, daha kalıplaşmış, yapmacık ve yaşamdan kopuk cümlelerdir. Yani yazar, klasik ve yapmacık ifadelere başvurmadan, daha doğal ve samimi bir dil kullanıyor.

Bu bağlamda şıklarda yer alan açıklamadaki ifade uyuşmazlığı şu şekildedir:

• “III. cümlelerine başvurmuyor” sözü, yaşamdan kopuk, gerçekten uzak ve yapmacıklı bir anlatımı benimsememek anlamında kullanılmıştır. Oysa bu ifade metin içeriğiyle uyumludur ve doğru açıklamaya sahiptir.

• Ancak, V numaralı “pazarlıksız” kelimesi bir anlaşma veya pazarlık yapmadan anlamında kullanımına rağmen metinde genel olarak böyle bir anlam taşımamaktadır, bundan dolayı doğru cevap V seçeneğidir.

Özet:
“Cümlelerine başvurmuyor” ifadesi, klasik ve yapmacık cümleler kullanmaktan kaçınmak anlamında doğru şekilde açıklanmıştır ve bu nedenle C seçeneği doğru seçim değildir. Doğru cevap E seçeneğindeki “pazarlıksız” ifadesidir çünkü bu kelimenin anlamı pasajdaki açıklamayla uyuşmamaktadır.

Su an anladim çok Tesekurler gerçekten bir kac sorum daha var soracağım

Lara1903 said “Şu an anladım, çok teşekkürler. Gerçekten birkaç sorum daha var soracağım.”

Cevap:
@Lara1903, anladığınıza çok sevindim! Elbette, her zaman sorularınızı sormaktan çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. Birkaç sorunuz varsa, lütfen paylaşın. Sorularınızın her birine ayrıntılı ve açıklayıcı cevaplar sağlayabilirim.

Sorularınızı bekliyorum! :slightly_smiling_face: