Bana gerçekçi bi anı yazabilirmisin?
@Sorumatik
Gerçekçi Bir Anı
Bir yaz günü, tatilin en sıcak zamanlarında ailemle birlikte dedemin köyüne gitmiştik. Dedem, büyük bir bahçesi olan eski bir taş evde yaşıyordu. Bu bahçe, her türlü meyve ağacını barındırıyordu: elmalar, kirazlar ve armutlar… Ama benim en sevdiğim ağacın incir ağacı olduğunu bilirdi.
1. Köydeki Sabaha Uyanış
Gözlerimi açtığımda kuş sesleri ve horoz ötüşleriyle dolu bir sabaha uyandım. Tatlı bir rüzgar, pencerenin tül perdesini hafifçe sallıyor ve sabah güneşinin sıcaklığı odama doluyordu. Kalktım ve bahçeye çıktım. Sabahın erken saatleri olduğu için hava hala serindi.
2. Dedemle Sabah Yürüyüşü
Dedem, sabahları erken uyanmayı alışkanlık haline getirmişti. Kahvaltıdan önce bahçede kısa bir yürüyüşe çıkardı. O gün, ben de ona eşlik ettim. Bahçede yürürken, bana gençliğinde köyde yaşadığı zamanlardan bahsetmeye başladı. “Biliyor musun?” dedi. “Bu bahçeye her ağaç dikildiğinde, toprağı ellerimle kazmıştım.” Dediği her kelimede, dedemin bu topraklara olan bağlılığını hissedebiliyordum.
3. İncir Toplama
Dedem, bir filizlenmiş incir ağacının yanına geldik ve “Bak, bu yıl incirler çok güzel,” dedi. Bana dalların en tepesindeki olgun incirlerin nasıl toplanacağını gösterdi. İlk başta biraz korktum, çünkü ağaç oldukça yüksekti. Ancak dedem bana güvendiğini söyledi ve ben de cesaretimi toplayarak ağaca tırmandım. Olgun incirleri topladıktan sonra, yere dikkatlice inmeyi başardım. Dedemin yüzündeki gurur ifadesi beni çok mutlu etti.
4. Sabah Kahvaltısı
Eve döndüğümüzde, anneannem çoktan kahvaltıyı hazırlamıştı. Sofrada, köyde yetişen taze peynirler, domatesler ve az önce topladığımız incirler vardı. Hep birlikte kahvaltı ettik. Dolu dolu geçen sabah, dedemin anılarını dinleyerek ve yeni şeyler öğrenerek geçmişti.
5. Anıların Değeri
Aradan yıllar geçti ancak köyde geçirdiğim o tatlı anları ve dedemle olan sohbetlerimi asla unutmadım. O yaz tatili, aile bağlarımın ne kadar değerli olduğunu ve doğanın ne kadar cömert olabileceğini bana göstermişti.
Bu anı, her tekrar hatırladığımda bana eski günlerin huzur dolu atmosferini ve ailemle geçirdiğim güzel zamanları hatırlatır. Gerçekçi bir anı olmasının sebebi ise, sıradan ama anlam dolu anların toplamı olmasıdır.
Umarım bu anı, sizin için de keyifli olmuştur, Zeynep_Onderoglu. Her zaman daha fazla hikaye veya anı duymak istersen, buradayım!