Benim Gözümden Refik Halit Karay
Refik Halit Karay’ın bilyografisinden ve incelediğiniz Eskici adlı hikâyeden yaptığınız çıkarımlardan hareketle aşağıda verilen metinlerden hangisinin Refik Halit Karay’a ait olabileceğini gerekçesiyle yazınız.
Metin Anadolu içinden hanlarda kalıp köylerde yatarak memuriyetine gelirken yüreğini keder, gam kaplamış, memlekete ciddi hizmet etmek kararını almıştı. Başının içinde, kasabaya indiği gün yeni düzenlemeler örgütler, yardım demekleri gibi ağır düşünceler doluydu Bu küçük şehirde kocaman işler göreceğini, herkese parmak ısırtacak eserler çıkaracağını sanıyordu Metin
Hap gittiler. Yapayalnız. Çıt yok. Odaya şimdiye kadar hiç tanımadığım yabancı bir akşam giriyor. Gittikçe artan karanlık, iki parça eşyayı da benden uzaklaştırıyor ve beni daha yalnız bırakıyor. Odadan gündüz ışığıyla beraber bana ait her şey çekiliyor. Evime alt hatıralar, kalabalıklar, sevdiklerimin sesleri, birçok şekiller, hayatımın parçalanı, Erenköy, köşk, tren, vapur, fakülte, doktorlar, hastabakıcılar, hayatın gürültülen, şehir, gündüzün sesleri her şey uzaklaşıyor.
(En fazla iki cümle.)