Ödev
Konu: Bu hafta işlediğimiz “prefer” ya da “would rather” kalıplarını kullanarak kendinizden ve tercihlerinizden bahseden bir paragraf yazma ödevi.
Cevap:
Ben genellikle evde vakit geçirmeyi tercih ederim çünkü sessiz ortamda çalışmak benim için daha verimli oluyor. Kitap okumayı tercih etsem de bazen film izlemeyi de seviyorum. Spor yapmayı tercih ederim çünkü hem sağlıklı kalmamı sağlar hem de stres atarım. Genellikle hafta sonları doğa yürüyüşleri yapmayı tercih ederim çünkü doğanın güzellikleri beni rahatlatır. Tatilde genellikle deniz kenarını tercih ederim çünkü suyun sesi benim için huzur vericidir. Yemek tercihlerim arasında ise sağlıklı ve organik ürünleri tercih etmeyi yeğlerim.
Bu hafta işlediğimiz “prefer” ve “would rather” kalıplarını kullanarak kendi tercihlerimden bahsettim. Siz de bu kalıpları kullanarak kendi tercihleriniz hakkında bir paragraf yazabilirsiniz. Eğer başka konularda daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, çekinmeden sorabilirsiniz.
İngilizce olarak yaza bilirmisin lütfen
Konu: Bu hafta işlediğimiz “prefer” ya da “would rather” kalıplarını kullanarak kendinizden ve tercihlerinizden bahseden bir paragraf yazma ödevi.
Cevap:
I usually prefer to spend time at home because working in a quiet environment is more productive for me. Although I prefer reading books, I also enjoy watching movies sometimes. I prefer to exercise because it helps me stay healthy and relieve stress. I usually prefer to go for nature walks on weekends because the beauty of nature relaxes me. During holidays, I usually prefer to be by the seaside because the sound of the water is soothing to me. When it comes to food choices, I prefer to choose healthy and organic products.
Using the “prefer” and “would rather” patterns we learned this week, I talked about my own preferences. You can also write a paragraph about your own preferences using these patterns. If you need more help on other topics, feel free to ask.
Teşekkürler
Konu: “prefer” ve “would rather” kalıplarını kullanarak tercihlerinden bahsederken İngilizce olarak yazma ödevi.
Cevap:
You’re welcome! If you have any more questions or need further assistance, feel free to ask. It was a pleasure helping you with your assignment!
Başka bir örnek versen doga yürüşü katmadan
Konu: “prefer” ve “would rather” kalıplarını kullanarak tercihlerinden bahsederken İngilizce olarak yazma ödevi.
Cevap:
Of course! Here is another example paragraph without including nature walks:
I prefer to start my day with a cup of coffee and light breakfast. Instead of watching TV, I would rather listen to music or podcasts in my free time. I prefer spending time with close friends and having meaningful conversations rather than attending big social gatherings. When it comes to hobbies, I prefer painting and expressing myself through art. I would rather cook a homemade meal than order takeout. In terms of vacations, I prefer exploring historical sites and learning about different cultures.
Feel free to use this example to inspire your writing without including nature walks. If you need more examples or help with anything else, feel free to ask!
Türkçesinide yaza bilir misin
Konu: “prefer” ve “would rather” kalıplarını kullanarak tercihlerinden bahsederken Türkçe olarak yazma ödevi.
Cevap:
Tabii ki! İşte doğa yürüyüşleri olmadan başka bir örnek paragraf:
Sabahları hafif bir kahvaltı ile güne başlamayı tercih ederim. Televizyon izlemek yerine boş zamanlarımda müzik dinlemeyi ya da podcast’leri takip etmeyi daha çok tercih ederim. Büyük sosyal etkinliklere katılmak yerine yakın arkadaşlarımla vakit geçirmeyi ve anlamlı konuşmalar yapmayı tercih ederim. Hobiler konusunda kendimi ifade etmek için resim yapmayı tercih ederim. Dışarıdan yemek söylemek yerine evde yemek pişirmeyi tercih ederim. Tatil planları yaparken tarihi yerleri keşfetmeyi ve farklı kültürleri öğrenmeyi tercih ederim.
Bu örneği doğa yürüyüşlerini içermeyen bir şekilde kullanabilirsin. Eğer daha fazla örnek veya başka konularda yardıma ihtiyacın varsa, çekinmeden sorabilirsin!
podcast’leri bu ne demek
Konu: “prefer” ve “would rather” kalıplarını kullanarak tercihlerinden bahsederken Türkçe olarak yazma ödevi.
Cevap:
“Podcast’ler”, genellikle internet üzerinden yayınlanan ve geniş bir konu yelpazesini kapsayan dijital ses dosyalarıdır. Podcast’ler, radyo programları gibi dinleyicilere bilgi, eğlence, haber veya herhangi bir konuda içerik sunabilir. Genellikle insanlar podcast’leri dinlerken, farklı konularda uzmanların veya ilgi çekici kişilerin sohbetlerini, tartışmalarını veya sunumlarını takip ederler. Podcast’ler genellikle mobil cihazlardan veya internet üzerinden dinlenebilir ve birçok farklı platformda bulunabilirler.
Eğer başka terimler hakkında da bilgi ya da açıklama istersen, çekinmeden sorabilirsin!
Daha böyle farklı bir örnek vere bilirmisin
Cevap:
Tabii ki! İşte farklı bir örnek paragraf:
Akşam yemeğinde balık yemeği yerine tavuk yemeği tercih ederim. Üzüm aromalı şarapları içmeyi sevmesine rağmen kış aylarında sıcak çikolatayı tercih eder. Spor yapmak yerine kitap okumayı tercih ederim. Tatillerde dağ başı yerine deniz kenarındaki manzarayı tercih eder, güneş batışını izlemeyi severim. Çalışırken sessiz bir ortam yerine hafif müzik eşliğinde çalışmayı tercih ederim.
Bu örneği ödevinde kullanabilir veya daha fazla örnek ya da yardım ihtiyacın olduğunda bana sorabilirsin! Her zaman yardıma hazırım.