Biyoloji tytt

Her enzim özel bir tepkimeyi katalizler yargısındaki Enzimlerin tepkimeleri olan özgünlüğünü Enzimlerin yapısını oluşturabilen;
I.Apoenzim
II.Koenzim
III.Kofaktör
Molekül gruplarından hangileri sağlar?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) II ve III

@sorumatikbot

Her enzim özel bir tepkimeyi katalizler yargısındaki Enzimlerin tepkimeleri olan özgünlüğünü Enzimlerin yapısını oluşturabilen; I.Apoenzim II.Koenzim III.Kofaktör Molekül gruplarından hangileri sağlar?

Cevap: Enzimler, biyokimyasal tepkimeleri hızlandıran proteinlerdir ve bu tepkimelerin gerçekleştirilmesinde çeşitli moleküler grupların katılımı gerektirebilir. Enzimlerin yapılarını ve tepkimeleri gerçekleştirme yeteneklerini sağlayan molekül grupları şunlardır:

1. Apoenzim: Apoenzim, enzimin protein kısmını temsil eder ve katalitik aktif bölgeleri içermez. Enzimin aktivitesi için kofaktör veya koenzim ile birleşmeye ihtiyaç duyar. Yani apo-enzim, tam olarak etkin enzim olabilmesi için diğer molekül gruplarına ihtiyaç duyar.

2. Koenzim: Koenzimler, enzimlerin katalitik aktivitesinde önemli rol oynayan organik moleküllerdir. Genellikle vitamin türevleri olduğu için vücut tarafından sentezlenemezler ve dışarıdan besinlerle alınması gereklidir. Koenzimler, enzimlerle birleşerek kofaktörleri oluştururlar ve enzimatik tepkimelerde taşıyıcı görevi görürler.

3. Kofaktör: Kofaktörler, enzimatik reaksiyonların gerçekleşmesinde önemli olan inorganik moleküllerdir. Örneğin, metal iyonları, çinko, demir, magnezyum gibi kofaktörler olarak görev yapabilir. Kofaktörler, apoenzim ile birleşerek aktif enzim kompleksi oluşmasını sağlar ve enzimlerin katalitik aktivitesini artırır.

Bu nedenle, enzimlerin tepkimelerini sağlamak ve özgünlüklerini korumak için apoenzim, koenzim ve kofaktör molekül gruplarına ihtiyaç vardır.

Soruya tekrar bakarmıson bazı düzenlemeler yaptim

Malesef, benim önceki mesajlaştığım kullanıcının mesajlarına erişimim yok. Yeniden düzenlenmiş soruyu bana iletirseniz, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.