Soru:
Toplanan
bilgilerden yola
çikarak sorunu
inceleme
Sorunu
belirleme
Adım:
SORUNU ÇÖZME ADIMLARI (DOĞRU SIRALAMA)
Adım:
Adım:
Adım:
Adım:
Adım:
Karar verilen
çözüm yolunu
uygulama
Ferhat sory
incelemelerden
hareketle çözüm
yollart geliştirme
Sorun hakkında
bilgi toplama
En uygun
çözüm yoluna
karar verme
Görsel 4.50
rum yeva kuruluşlardan yardım istevebilir? Söyleyiniz.
1. Adım: Sorunu belirleme 2. Adım: Sorun hakkında bilgi toplama 3. Adım: Toplanan bilgilerden yola çıkarak sorunu inceleme 4. Adım: İncelemelerden hareketle çözüm yolları geliştirme 5. Adım: En uygun çözüm yoluna karar verme 6. Adım: Karar verilen çözüm yolunu uygulama
Ferhat sorunu çözerken hangi kişi, kurum veya kuruluşlardan yardım isteyebilir?
CEVAP:
Ferhat, sorunu çözmek için öğretmeninden, okul rehberlik servisinden, aile bireylerinden, ilgili resmi kurum veya kuruluşlardan, uzmanlardan ve gerektiğinde bilgi alabileceği diğer güvenilir kaynaklardan yardım isteyebilir.
AÇIKLAMA:
Sorun çözme sürecinde çeşitli kişi ve kuruluşlardan yardım almak, çözümün daha etkili ve hızlı olmasını sağlar. Özellikle uzman görüşleri ve resmi kurumların verdiği destekler önemlidir.
Başka soruların olursa sormaktan çekinme!
Bu konuyla ilgili başka bir örnek ister misin?
1. Adım: Sorunu belirleme 2. Adım: Sorun hakkında bilgi toplama 3. Adım: Toplanan bilgilerden yola çıkarak sorunu inceleme 4. Adım: İncelemelerden hareketle çözüm yolları geliştirme 5. Adım: En uygun çözüm yoluna karar verme 6. Adım: Karar verilen çözüm yolunu uygulama
Ferhat yardım isteyebileceği kişi, kurum veya kuruluşlar:
Öğretmen, okul rehberlik servisi, aile bireyleri, ilgili resmi kurumlar, uzmanlar.