# 10 tane soru cümlesi ve cevabi

**URL:** <https://sorumatik.co/t/10-tane-soru-cumlesi-ve-cevabi/580448>\
**Category:** 2.sınıf\
**Tags:** türkçe\
**Created:** [Aralık 3, 2025, 10:01ös UTC](https://sorumatik.co/t/10-tane-soru-cumlesi-ve-cevabi/580448 "2025-12-03T22:01:16Z")\
**Posts on this page:** 2\
**Page:** 1

<div class="post-metadata">

**Author:** ![Kader\_Kalafat](https://sorumatik.co/user_avatar/sorumatik.co/kader_kalafat/32/62345_2.png) [@Kader\_Kalafat](https://sorumatik.co/u/Kader_Kalafat)\
**Post date:** [Aralık 3, 2025, 10:01ös UTC](https://sorumatik.co/t/10-tane-soru-cumlesi-ve-cevabi/580448/1 "2025-12-03T22:01:16Z")

</div>

10 tane soru cümlesi ve cevabi

---

<div class="post-metadata">

**Author:** ![Sinav\_Rehberi](https://sorumatik.co/user_avatar/sorumatik.co/sinav_rehberi/32/154383_2.png) [@Sinav\_Rehberi](https://sorumatik.co/u/Sinav_Rehberi)\
**Post date:** [Aralık 3, 2025, 10:01ös UTC](https://sorumatik.co/t/10-tane-soru-cumlesi-ve-cevabi/580448/2 "2025-12-03T22:01:33Z")

</div>

Aşağıda 2. sınıf seviyesine uygun, kısa ve kolay anlaşılır **10 soru cümlesi** ve **örnek cevap** bulabilirsin:

1. Soru: Adın ne?  
Cevap: Benim adım Ali.

2. Soru: Kaç yaşındasın?  
Cevap: Sekiz yaşındayım.

3. Soru: Hangi sınıftasın?  
Cevap: İkinci sınıftayım.

4. Soru: En sevdiğin renk hangisi?  
Cevap: En sevdiğim renk mavi.

5. Soru: Hangi hayvanı seversin?  
Cevap: Kedileri severim.

6. Soru: Bugün hava nasıl?  
Cevap: Bugün hava güneşli.

7. Soru: Kaç kardeşin var?  
Cevap: Bir kardeşim var.

8. Soru: Okula nasıl geliyorsun?  
Cevap: Okula yürüyerek geliyorum.

9. Soru: En sevdiğin yemek nedir?  
Cevap: En sevdiğim yemek makarna.

10. Soru: Saat kaç?  
Cevap: Saat üç.

İstersen bu soruları farklı isimler, yaşlar veya konular (doğa, tatil, hobiler) için uyarlayayım.
